25 Aralık 2018 Salı

Hamburger Ekmeği

Herkese merhaba,
Siz de benim kadar hamburger yemeyi seviyorsanız bu tarife bayılacaksınız. Hem yapımı kolay hem de lezzetine doymak mümkün değil. Ben biraz daha ileri gidip tüm barbekü günlerimizde bu ekmekten yapmaya başladım. Bir post sonrasında köftesinin de nasıl yapıldığını paylaşacağım hamburger ekmeğinin tarifine başlıyorum. Şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler:
1 orta boy patates (haşlanmış ve püre halinde ezilmiş)
1 paket instant maya
50 gr oda ısısında tereyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un

Üzeri için:
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı su
Susam

Yapılışı:
Un, püre edilmiş patates, tereyağı, süt, su, tuz, yumurta ve maya ile beraber hamur tutulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Yoğrulan hamur 1,5 saat mayalandırılır. Mayalanan hamur yeniden yoğurulur ve 90 gramlık bezelere ayrılır. yuvarlak şekil verilerek tepsiye alınır ve tepsi mayasının gelmesi için yarım saat beklenir. Tepsi mayası gelen ekmeklerin üzerine su ile açılmış bal sürülür ve susam serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder