20 Aralık 2018 Perşembe

EV YAPIMI KOLAY TURŞU



Öncelikle belirtmeliyim ki tarif annemin çok sevdiği bir arkadaşından alınmıştır. Tabii bu aralar turşu kurma mevsimi olmadığından ben sizlere ancak yazın hazırladığım turşuların resimlerini paylaşacağım. Hem yapımı basit hem de kütür kütür turşularınız olmasını istiyorsanız bi de bu yöntemi deneyin. İnanın pişman olmayacaksınız.

Malzemeler:

1 lt lik kavanoz
1 adet yeni alınmış kapak
1 kahve fincanı sirke
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3-4 tane nohut
Kaynamış su
Ne turşusu yapmak istiyorsanız malzemeniz( salatalık, lahana, jelepena biber, rabuşlu biber)


Öncelikle turşusunu yapmak istediğiniz ürünleri ufak ufak doğrayalım. Sonra hepsini kavanozun içine yerleştirelim. Ağzına kadar dolduktan sonra sirke, tuz, şeker, nohut ilave edilir. Ardından kaynamış olan su kavanozun içinde yer kalmayacak şekilde doldurulur. Ardından kapak sıkıca kapatılır ve ters çevirilerek 1 gün bekletilir.tamamen soğumuş olan ve kapağını vakumlayan turşu normal halde çevrilir ve güneş görmeyen nispeten serin bir dolapta muhafaza edilir. 2 hafta sonra turşunuz yenebilir hale gelir.afiyetle yiyin.

Not: Ben turşularımın içinde mutlaka kereviz sapı ve sarımsak kullanıyorum. değişik bir aroma veriyor. Eğer siz de kereviz ve sarımsak kokusunu sevenlerdenseniz mutlaka koyun. Turşuya nefis bir aroma veriyor.

Şimdiden afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder