26 Nisan 2013 Cuma

Hindistan Cevizli Kurabiye



Çok sevdiğim bir arkadaşımın tarifidir. Bayılacağınıza eminim. Benim kurabiye yemeyen kızımı bile fanatiği yaptı. Hem yapılışı kolay, hem lezzetli ve hem de görüntüsü çok şık...

Malzemeler:
1 paket margarin (oda ısısında)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao
2 adet yumurta(1 tanesinin beyazı iç harç için ayrılacak)
2 kahve fincanı pudra şekeri
Alabildiği kadar un

İçi için:
2 su bardağı hindistan cevizi
1 yumurta akı(hamur malzemelerinden ayırdığımızı kullanacağız)
2 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı:
Hamur malzemelerinin tamamını bir kaba alıyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyerek elimize yapılmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hamur kıvamına ulaştıktan sonra yumurta akı, hindistan cevizi ve pudra şekerini iyice karıştırıp bir iç harç elde ediyoruz. İç malzememiz de hazır olduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayıp poğaça içine malzeme koyar gibi 1 tatlı kaşığı yardımı ile iç harcı kurabiye hamurunun içine koyup resimde görüldüğü gibi yuvarlak hale getirip tepsiye dizelim. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi yapmaya devam ediyoruz. Tepsimize dizdiğimiz kurabiyeleri 175 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Bu arada mutlaka fırını açıp kontrol edin. Çünkü malzeme kakaolu olduğundan yandığını fark edebilmek oldukça güç. Çok pişerse hamur ve iç harç kaskatı oluyor ve yemesi oldukça güç :) Afiyet olsun...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder